Bouwinvest

Bouwinvest is één van de grootste onafhankelijke vastgoedinvesteerders voor verschillende Nederlandse pensioenfondsen. Wij zijn manager van een woningfonds met bijna 16.000 vrije sector huurwoningen verspreid over heel Nederland. Al meer dan 60 jaar investeren wij pensioengeld van werknemers in de bouw.

Wij bieden woningen voor praktisch elke levensfase; van starters tot senioren die een zorgbehoefte hebben. We doen ons uiterste best om iedereen diè woning te bieden die het beste past bij zijn of haar wensen. Zo investeert Bouwinvest veelvuldig in woningen in het middenhuursegment (€ 720 - € 1.000) en in zorgvastgoed.


Duurzaam wonen

Bouwinvest is zich bewust van haar grote verantwoordelijkheid als woningfondsbeheerder. We beleggen in woningen voor een langere termijn. We kijken hoe mensen willen leven, wonen en werken. Vanuit dat perspectief dragen we graag bij aan het realiseren van een veilige, CO2-neutrale, duurzame en gezonde leefomgeving. Daar hoort een aardgasloze en energieneutrale portefeuille bij.

Onze nieuwbouwwoningen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen (GPR) en de woningportefeuille wordt beloond met de hoogste duurzaamheidscore (GRESB). Alle nieuwbouw is hoogwaardig afgewerkt met duurzame en milieuvriendelijke materialen. Een duurzame huurwoning is aantrekkelijk omdat je lage energielasten hebt en geniet van een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Daarnaast wordt de bestaande portefeuille waar mogelijk verduurzaamd d.m.v. zonnepanelen, isolatie, ledverlichting en andere duurzame maatregelen. Naast deze aanpassingen aan ‘de stenen’ worden vernieuwingen aangebracht die de algehele leefbaarheid vergroten. Denk daarbij aan AED’s, slimme parkeeroplossingen, groene daken. Bouwinvest is ook al vele jaren actief ondersteuner van Homeplan.

 

Onderzoek en monitoring

Bouwinvest hecht grote waarde aan de mening en input van onze eigen huurders. We beschikken over een huurderspanel met ruim 2.000 huurders dat jaarlijks meerdere malen wordt geconsulteerd over verschillende onderwerpen zoals woningvoorkeuren, mobiliteit, leefomgeving en we voeren een jaarlijks terugkerend onderzoek uit naar duurzaamheid binnen Bouwinvest. Tevens vindt er jaarlijks een huurderstevredenheidsonderzoek plaats. We leggen ieder jaar verantwoording af over onze duurzaamheidsprestaties in onze jaarverslagen.

 

Verhuur, beheer en onderhoud

Bouwinvest werkt samen met een uitgebreid netwerk van makelaars en vastgoedmanagers. Zij zijn uw aanspreekpunt tijdens de verhuur en na oplevering van de woning. Het onderhoud en beheer van de woningen is ondergebracht bij lokale, gespecialiseerde vastgoedmanagers. Zij helpen wanneer er iets aan de woning, of het appartementengebouw, mankeert. Huurders kunnen altijd rekenen op een snelle en professionele uitvoering van (groot) onderhoud en reparaties. 

 

Digitaal huurdersplatform

In de nabije toekomst kunnen Bouwinvest-huurders voor al hun (service) vragen terecht op het digitaal huurdersplatform. Hier zijn tevens al onze huurwoningen in een oogopslag te vinden.


Zelf bijdragen en tegelijkertijd besparen?

U kunt zelf natuurlijk ook bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd besparen op uw kosten. Duurzaam gedrag is immers net zo belangrijk als een duurzaam gebouwde woning.